GK Current Affairs Questions :-
1. How much fund will be provided by World Bank to Bangladesh to fight child malnutrition?
[A] $5 billion
[B] $1 billion
[C] $4 billion
[D] $2 billion.
2. The National SC/ST hub and zero effect on environment scheme for MSME sector has been launched in which of the following cities?
[A] Rohtak
[B] Ludhiana
[C] Shimla
[D] Jabalpur.
3. Who has been appointed as the Ambassador of India to the United Nations Conference on Disarmament (CD)?
[A] Ambuj Sharma
[B] Amandeep Singh Gill
[C] Vinod K Dasari
[D] T Venkataraman.
4. Who has been selected for the 2015 Mathrubhumi Literary award?
[A] Pala Narayanan Nair
[B] Sukumar Azhikode
[C] C Radhakrishnan
[D] M T Vasudevan Nair.
5. The book “Jinnah Often Came To Our House” has been authored by whom?
[A] Niranjan Kumar
[B] Chitra Divakaruni
[C] Kiran Doshi
[D] Amish tripathi.
6. Which Indian sportsperson has been appointed as a member of the International Olympic Committee’s (IOC) Athletes’ Commission?
[A] Devendra Jhajharia
[B] Saina Nehwal
[C] Abhinav Bindra
[D] Sakshi Malik.
7. The first National Tribal Carnival will be launch in which of the following cities?
[A] Agartala
[B] Guwahati
[C] New Delhi
[D] Indore.
8. The first ‘Made in India’ electric bus has been launched by which Indian company?
[A] Tata Motors
[B] Mahindra & Mahindra
[C] Ashok Leyland
[D] Fiat India Automobiles Limited.
9. Which bank has become the first Indian lender to execute banking transaction via blockchain technology?
[A] State Bank of India
[B] HDFC bank
[C] ICICI bank
[D] Axis bank.
10. The National Summit on Fortification of Food has been held in which city?
[A] New Delhi
[B] Udaipur
[C] Bhopal
[D] Raipur.
Ans:- (1) B, (2) B, (3) B, (4) C, (5) C, (6) B, (7) C, (8) C, (9) C, (10) A !
http://www.brilliantacademyoflearning.com/

Comments

Popular posts from this blog

SSC CGL TIER - 2(QUANTATIVE APTITUDE) ONLINE RE-EXAM PAPER HELD ON 12 JANUARY 2017