Current affairs

GK Current Affairs Questions :-
1. Which international personality has topped the 2016 World’s Most Powerful People list of Forbes?
[A]Vladimir Putin
[B]Donald Trump
[C]Narendra Modi
[D]Angela Merkel.
2 Which state has become the first Indian state to launch Mahila Police Volunteer (MPV) initiative?
[A]Uttar Pradesh
[B]Assam
[C]Haryana
[D]Kerala.
3 Who has been appointed as the new Chief Executive of the Indian Banks’ Association (IBA)?
[A]V G Kannan
[B]Mythili Bhusnurmath
[C]P S Jayakumar
[D]M V Tanksale.
4 India’s first transgender school will come up in which of the following cities?
[A]Chennai
[B]Jaipur
[C]Kochi
[D]Bhopal.
5 Who has been appointed as the new director general of the Indian Institute of Corporate Affairs(IICA)?
[A]Nilesh Mittal
[B]K C Ahuja
[C]Sunil Arora
[D]Vijay Singh.
6 The Economic Times Asian Business Leaders’ Conclave 2016 has been held in which country?
[A]India
[B]Malaysia
[C]Singapore
[D]Indonesia.
7 “2016 EKUVERIN” the joint military exercise has started between India and which country?
[A]Japan
[B]Morocco
[C]South Africa
[D]Maldives.
8 The 2016 International Civil Aviation Negotiations (ICAN) was recently held in which city?
[A]Nassau
[B]New Delhi
[C]Berlin
[D]New York.
9 Which Indian batswoman has been named in the ICC Women’s team of the year 2016?
[A]Vellaswamy Vanitha
[B]Veda Krishnamurthy
[C]Smriti Mandhana
[D]Mithali Raj.
10. How much India will contribute to UN Central Emergency Response Fund (CERF) for 2016-17?
[A]$300,000
[B]$500,000
[C]$450,000
[D]$400,000.
Ans:- (1) A (2) C (3) A (4) C (5) C (6) B (7) D (8) A (9) C (10) B !
For More, Like This Page :-
https://www.facebook.com/ssc.coaching.in

Comments

Popular posts from this blog

SSC CGL TIER - 2(QUANTATIVE APTITUDE) ONLINE RE-EXAM PAPER HELD ON 12 JANUARY 2017