#PUZZLE TEST (REASONING)#
Here we are creating question sample in Puzzles set, which is common for all the IBPS,SBI exam and other competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

I. Study the following information carefully to answer the given questions

Eight people Sneha, Savita, Soniya, Sarangi, Seeta, Sona, Samaira and Sajna went to an ice cream parlor to have ice cream of different flavors, vanilla, pista, strawberry, butterscotch, mint, mango, chocolate and orange. They all like different colours. There are four boys and four girls.

Sneha likes red and her brother likes pista ice cream. Sajna likes chocolate ice cream, and his friend like mango.
Seeta likes pista ice cream and neither he nor Soniya likes white, yellow, or black. Pink colour is liked by a girl and the boy who liked vanilla doesn’t like green colour. The one who likes blue, eats mint ice cream. Sarangi likes magenta.
Samaira doesn’t mango or orange ice cream, but likes Yellow. Savita doesn’t like white. None of the girls like mango ice cream and none of the boys like strawberry.
Also, the girl who likes orange ice cream doesn’t like magenta or red. Samaria’s brother Sona doesn’t like Mango ice cream and black colour. Soniya doesn’t like blue, and Sneha doesn’t like Butterscotch.
Explanation
Sneha (-) Red Strawberry
Savita (-) Blue Mint
Soniya (-) Pink Orangee
Sarangi (+) Magenta Mango
Seeta (+) Green Pista
Sona, (+) White Vanilla
Samaira (-) Yellow Butterscotch
Sajna (+) Black Chocolate
1.Who likes Butterscotch ice cream?
1.Sajna
2.Soniya
3.One who likes pink
4.Samaira
5.One who likes red
Answer
Answer – 4.Samaira
2.If red is related to chocolate and Pink related to vanilla, what is mango related to?
1.Black
2.Magenta
3.Green
4.White
5.Pista
Answer
Answer – 3.Green
3.Who likes the colour green?
1.Samaira
2.One who likes orange ice cream
3.Sneha’s brother
4.Soniya
5.None of these
Answer
Answer – 3.Sneha’s brother
4.Pick the odd one.
1.Red
2.Blue
3.Pink
4.Yellow
5.Black
Answer
Answer -5.Black
5.If these eight people sit in a line from right to left in the alphabetical order of their names, what will be the position of the person who likes strawberry ice cream ?
1.First from the right end
2.Third from the left end
3.First from the left end
4.Cannot be determined
5.Eight from the left end
Answer
Answer – 2.Third from the left end
Explanation:
Soniya () Sona, (+) Sneha () Seeta (+) Savita () Sarangi (+) Samaira () Sajna (+)
II. Study the following information carefully to answer the given questions

6 people, an engineer, an IAS, IES, IFS, IPS, and IRS officers lives in a building that has 7 floors, numbered 1-7, where 1 is the lower most floor. They like different drinks, Sprite , Coca-Cola, Limca, Pepsi, 7-up and Tropicana.

The one who likes Coca-Cola doesn’t live immediate to the one who likes 7 up. Two people live above the IRS officer.
The IAS officer doesn’t like Tropicana. The one who likes sprite doesn’t live on the sixth floor. The IAS and IPS officers live on even numbers floors.
The IPS officer likes 7 up and lives below the IFS officer. There is one person between the ones who likes Coca-Cola and Limca.
The one who likes Tropicana lives on the fourth floor. Two people live between the IPS and IFS officers. The IES officer lives below the IRS officer.
Explanation
7
6 IAS Pepsi
5 IFS Coca-Cola
4 IRS Tropicana
3 Engineer / IES Limca
2 IPS 7 up
1 IES / Engineer Sprite
6.Who lives on the fourth floor?
1.One who likes Sprite
2.Engineer
3.One who likes 7 up
4.IRS officer
5.None of these
Answer
Answer – 4.IRS officer
7.Which floor is vacant?
1.1
2.6
3.4
4.7
5.None of these
Answer
Answer – 4.7
8.What drink does the Engineer like?
1.Pepsi
2.Sprite
3.7 up
4.Cannot be determined
5.None of the above
Answer
Answer – 4.Cannot be determined
9.Who lives immediate to the IAS officer?
1.One who likes sprite
2.One who likes Pepsi
3.IRS officer
4.One who likes Coca-Cola
5.Cannot be determined
Answer
Answer – 4.One who likes Coca-Cola
10.What is the drink liked by the IES officer?
1.Pepsi
2.Coca-Cola
3.Tropicana
4.7 up
5.None of the above
Answer
Answer – 5.None of the above
http://www.brilliantacademyoflearning.com/bank-po-coaching-centre-delhi.html

Comments

Popular posts from this blog

SSC CGL TIER - 2(QUANTATIVE APTITUDE) ONLINE RE-EXAM PAPER HELD ON 12 JANUARY 2017